Απεργία την Πρωτομαγιά

Έκανε πίσω ο Μαδούρο για τους Αμερικανούς διπλωμάτες- Παραμένουν στη Βενεζουέλα

Έκανε πίσω ο Μαδούρο για τους Αμερικανούς διπλωμάτες- Παραμένουν στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA
1

O Νικολάς Μαδούρο έκανε πίσω στην απαίτηση του να αποχωρήσουν όλοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες από τη Βενεζουέλα έως αυτό το Σαββατοκύριακο, παρόλο που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους συνεχίζουν να πιέζουν για αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

H μεταστροφή αυτή από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας αντιμετωπίζεται από τους αναλυτές σαν ένδειξη πως θεωρεί πως βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή σχέση.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τον Χουαν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την Τετάρτη. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο Χόρχε Αρεάθα, είπε πως η κυβέρνηση του και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να διατηρήσουν τις διπλωματικές αντιπροσωπείες τους στο Καράκας και τη Ουάσινγκτον για 30 μέρες, ενώ οι δύο κυβερνήσεις θα διαπραγματεύονται τη νέα τους διπλωματική σχέση που θα είναι υποβαθμισμένη. 

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι δυο χώρες θα συνεχίζουν τις διπλωματικές σχέσεις μέσω αποστολών που είναι γνωστές σαν «ομάδες ενδιαφερόντων», οι οποίες λειτουργούν σαν de facto πρεσβείες για κράτη που έχουν επισήμως διακόψει τις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις. 

  

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, συνταγματάρχης Χοσέ Λουίς Σίλβα, έσπασε τους δεσμούς του με το καθεστώς του Μαδούρο το Σάββατο και παρότρυνε τους συντρόφους του που βρίσκονται στην Βενεζουέλα να αναγνωρίσουν τον Juan Guaidó ως νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας.Όσοι ήταν στο payroll του Μαδούρο, να εύχονται οι σύντροφοι να καταστρέψουν τα αρχεία των συναλλαγών. ========