Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο σε Facebook και Twitter

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο σε Facebook και Twitter Facebook Twitter
0

Πόλεμο κήρυξε η Ρωσία κάτα του Facebook και του Twitter καθώς αρνούνται να συμμορφωθούν με τη ρωσική νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με το Interfax.

Ειδικότερα, σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι έχει εκκινήσει διοικητική διαδικασία εναντίον Facebook και Twitter, επειδή κανένα από τα δύο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για το πότε και το πώς θα εφαρμόσουν τη ρωσική νομοθεσία, βάσει της οποίας είναι υποχρεωμένα να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων χρηστών σε σέρβερ στη Ρωσία.

Οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους έναν μήνα προκειμένου να παράσχουν τις πληροφορίες που τους ζητώνται. Σε διαφορετική περίπτωση θα ληφθούν μέτρα εναντίον τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Roskomnadzor Αλεξάντερ Ζαρόφ.

Η Ρωσία έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για το Διαδίκτυο τα τελευταία πέντε χρόνια. Μεταξύ άλλων, έχει απαιτήσει από μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν ορισμένα αποτελέσματα, από υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων να μοιράζονται με υπηρεσίες ασφαλείας κλειδιά κρυπτογράφησης και επίσης έχει απαιτήσει από κοινωνικά δίκτυα την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των Ρώσων χρηστών σε σέρβερ εντός της χώρας.

Για την ώρα ωστόσο, τα μοναδικά εργαλεία που έχει η Ρωσία στη διάθεσή της για να επιβάλει τη νομοθεσία είναι πρόστιμα ή να μπλοκάρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μία επιλογή ωστόσο που σκοντάφτει σε διάφορες τεχνικές δυσκολίες.

H Μόσχα προσανατολίζεται, σύμφωνα με πηγές του Reuters, στην επιβολή μεγαλύτερων προστίμων σε τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ