Ζάεφ: «Η πλειοψηφία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις δεν έχει εξασφαλιστεί»

Ζάεφ: «Η πλειοψηφία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις δεν έχει εξασφαλιστεί» Facebook Twitter
EPA
0

Ότι «η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη» είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV Sitel, επισήμανε ότι η πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών (80 βουλευτές) για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα επέμενε ότι όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, αλλά επέμενε ότι η συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί τελικά και από περισσότερους.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι ολόκληρη η διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τόσο στη χώρα του όσο και στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, οι αρχές της πΓΔΜ συνέλαβαν δύο άτομα την Τετάρτη κατά τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ενώπιον της σκοπιανής Βουλής στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις και το φιλορωσικό κόμμα «Ενωμένη Μακεδονία». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ