ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Κίτρινα Γιλέκα»: Σάλος για το εξώφυλλο του Paris Match με αντισημίτη συγγραφέα

«Κίτρινα Γιλέκα»: Σάλος για το εξώφυλλο του Paris Match με αντισημίτη συγγραφέα Facebook Twitter
0

Το σημερινό εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Paris Match ήταν, όπως ήταν αναμενόμενο, αφιερωμένο στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων». 

Όμως η φωτογραφία που επέλεξαν οι υπεύθυνοι του περιοδικού προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. O διαδηλωτής που απεικονίζεται στο εξώφυλλο δεν ήταν άλλος από τον γνωστό, αντισημίτη συγγραφέα και αρνητή του Ολοκαυτώματος, Ερβέ Ρισέν.

«Οι αντισημίτες και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος αγάλλονται με τη δημοσιότητα που τους παρέχετε με αυτόν τον τρόπο», τόνισε η Εθνική Ομοσπονδία κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Licra) με ανακοίνωσή της. 

«Η φωτογραφία επιλέχθηκε ως εμβληματική της βίαιης ημέρας της 1ης Δεκεμβρίου», απάντησε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Ολιβιέ Ρουαγιάν. «Οι δεκάδες φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν την ταυτότητα και ακόμη λιγότερο τις μύχιες σκέψεις των διαδηλωτών», πρόσθεσε.

 «Αυτή η τυχαία φωτογραφία αποκαλύπτει όμως τη διείσδυση στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων των εξτρεμιστών, κυρίως της άκρας δεξιάς. Έτσι βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού μας», επισήμανε ο Ρουαγιάν, υπογραμμίζοντας ότι ο όμιλος Lagardere μάχεται «κάθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού»

«Όλοι τον αναγνώρισαν εκτός από το Paris Match, όπως φαίνεται» ήταν το σχόλιο του ιστορικού Κριστιάν Ντελπόρτ που ζήτησε επίσης «αυτό το τεύχος να γίνει πολτός». 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ