Το κυβερνών στην Ισπανία Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα κέρδιζε το 31,2% των ψήφων, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση. 

 

Το ποσοστό αυτό είναι ελάχιστα χαμηλότερο από αυτό έδειχνε προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο (31,6%). 

 

Ωστόσο, από την επίσημη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως  η δύναμη του ακροδεξιού κόμματος Vox σχεδόν διπλασιάστηκε. 

 

Σημειώνεται πως το Vox, που εξασφάλισε 12 έδρες στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας που διεξήχθησαν την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 2,5% των ψήφων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 11η Νοεμβρίου, από 1,3% τον Οκτώβριο.

 

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με ποσοστό 19,1% των ψήφων, ελαφρά πάνω από το 18,2% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι κεντρώοι Ciudadanos έρχονται τρίτοι με ποσοστό 18,2%, από 21% τον Οκτώβριο.

 

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) θα ενισχύσει τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, όπου κατέχει μόλις 84 έδρες σε σύνολο 350, καθώς διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου και προσπαθεί να ανακάμψει από τις απογοητευτικές επιδόσεις του κόμματός του στην Ανδαλουσία.

 

Το κόμμα Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, αυξάνει ελαφρά το ποσοστό του στο 18%, από 17,3% τον Οκτώβριο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr