Την αποχώρησή του από το Ukip ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ

Την αποχώρησή του από το Ukip ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ Facebook Twitter
EPA
0

Ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ο αντιπρόεδρος της εκστρατείας υπέρ του Brexit «Leave means Leave», ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το Ukip.

Ο σημερινός ευρωβουλευτής ήταν ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος. 

O Φάρατζ κατήγγειλε πως το κόμμα του έχει γίνει αγνώριστο εξαιτίας της συμπόρευσης με τις αντι-ισλαμικές απόψεις του επικεφαλής του Τζέραρντ Μπάτεν. 

Παράλληλα δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση του Μπάτεν να ορίσει τον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον ως σύμβουλό του. 

Ο Φάρατζ είχε προειδοποιήσει ήδη από το Σαββατοκύριακο για την παραίτησή του. 

Την εποχή που ήταν ηγέτης του Ukip, ο Φάρατζ άσκησε πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ώστε ο τελευταίος να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στη συνέχεια, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης.

Αφού παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, πριν από δύο χρόνια, ο Φάρατζ ασκεί συχνά κριτική στους διαδόχους του και θεωρεί ότι έχουν αποδιοργανώσει το κίνημα.

«Φεύγω από το Ukip σήμερα. Υπάρχει τεράστιος χώρος για ένα κόμμα του Brexit στη βρετανική πολιτική, τον οποίο δεν θα καλύψει το Ukip», ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει αν σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα.

Η αποχώρησή του ενδέχεται να πυροδοτήσει επιπλέον παραιτήσεις στελεχών. Υπενθυμίζεται πως ήδη τρεις ευρωβουλευτές του κόμματος έχουν παραιτηθεί. 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, τον οποίο ο Κάμερον χαρακτήριζε ηγέτη μιας ομάδας «τρελών, ανόητων και ρατσιστών», είναι ένθερμος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και φωτογραφήθηκε μαζί του λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ