Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Κύπρος εξέδωσε NAVTEX για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 10

Η Κύπρος εξέδωσε NAVTEX για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 10 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει την περιοχή της ΑΟΖ στο οικόπεδο 10, όπου ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil θα ξεκινήσει την γεώτρηση σε συνεργασία με την Qatar Petroleum. 

Η NAVTEX εκδόθηκε το Σάββατο και δεσμεύει την καθορισμένη περιοχή από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου 2019. 

Το επόμενο Σάββατο ξεκινά η προετοιμασία της γεώτρησης και, για τον λόγο αυτό, όλα τα πλοία που θα πλέον στην περιοχή καλούνται να επιδεικνύουν την «ανάλογη προσοχή» όταν θα πλησιάζουν στο σημείο.

Η αμερικανική Exxon Mobil θα ξεκινήσει τη γεώτρηση με το γεωτρύπανο Stena IceMax, που αναχώρησε από τις Κανάριες νήσους με προορισμό την Κύπρο.

Το βρετανικής σημαίας Stena IceMax διαθέτει διπλό πύργο και τρυπάνι + 1Α1 που κατασκευάστηκε το 2011 από τη Samsung Heavy Industries.

Το IceMAX σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ακόμα και στις πιο αντίξοες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην Αρκτική και ο εξοπλισμός του αντέχει σε θερμοκρασία μείον 30 βαθμών Κελσίου καθώς και σε μεγάλες γεωλογικές πιέσεις. 

Λειτουργεί ακόμα και 3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει μήκος 228 μέτρα και πλάτος 42 ενώ η πλατφόρμα του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 180 άτομα πλήρωμα.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ