ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Επίθεση σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ: Για 29 κακουργήματα κατηγορείται ο δράστης

Επίθεση σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ: Για 29 κακουργήματα κατηγορείται ο δράστης Facebook Twitter
0

Κατηγορίες για 29 κακουργήματα με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ απαγγέλθηκαν στον δράστη της επίθεσης σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι.

Ο δράστης ονομάζεται Ρόμπερτ Μπάουερς, είναι 46 ετών και σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ είχε έντονη αντισημιτική παρουσία στο Διαδίκτυο.

Μπήκε το πρωί του Σαββάτου στη συναγωγή «To δέντρο της ζωής» και άρχισε να πυροβολεί φωνάζοντας «οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαρύνουν τον ένοπλο, τον Ρόμπερτ Μπάουερς, είναι 11 κατηγορίες για οπλοχρησία με σκοπό τη διάπραξη φόνου και 11 κατηγορίες για παρεμπόδιση της άσκησης του δικαιώματος του θρησκεύεσθαι με συνέπεια τον θάνατο των πιστών, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιο για τη δυτική περιφέρεια της Πολιτείας της Πενσιλβανίας, όπου βρίσκεται η πόλη Πίτσμπουργκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το βράδυ του Σαββάτου οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες ως την Τετάρτη.

 

Όλες οι αμερικανικές σημαίες — στον Λευκό Οίκο, στα δημόσια κτίρια, στα στρατόπεδα, στις ναυτικές βάσεις και στα πολεμικά πλοία — θα κυματίζουν μεσίστιες ως την 31η Οκτωβρίου για την απότιση φόρου «τιμής» στα θύματα, ορίζει η διαταγή του προέδρου Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ