Ένας δεύτερος πελάτης πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε προϊόν που αγοράστηκε από την Pret a Manger, επιβεβαίωσε η αλυσίδα εστιατορίων.

 

Σύμφωνα με το BBC, o πελάτης πέθανε το 2017 έχοντας καταναλώσει ένα «super-veg flatbow» που υποτίθεται ότι δεν περιείχε γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Το νέο αυτό έρχεται καθώς σε εξέλιξη είναι έρευνα για το θάνατο της Νατάσας Έντναν-Λέιπερουζ, 15 ετών, που πέθανε από καρδιακή ανακοπή αφού έφαγε μια μπαγκέτα Price το 2016.

 

Ο πατέρας της κατηγορεί την εταιρία για τον θάνατό της, επειδή δεν ανέφερε στις συσκευασίες των προϊόντων της τα αλλεργιογόνα που τυχόν να περιείχαν και απέτυχε να διαθέσει ασφαλή προϊόντα.

 

Ο δεύτερος πελάτης πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου πέρυσι, αφού αγόρασε το σάντουιτς από ένα κατάστημα στην Stall Street.

 

Η αλυσίδα δήλωσε ότι απέσυρε όλα τα προϊόντα που σχετίζονταν με τα περιστατικά αμέσως μόλις ενημερώθηκε.

 

Ένας εκπρόσωπος της Pret είπε πως μεταγενέστερες δοκιμές από δικό της κλιμάκιο και δύο ανεξάρτητες αρχές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι χωρίς προϊόντα γάλακτος της εταιρίας Coyo περιείχε τελικά ίχνη γαλακτοκομικής πρωτεΐνης.

 

Στη συνέχεια, έληξε τη συνεργασία της με την Coyo και βρίσκεται στη διαδικασία λήψης νομικών μέτρων.

 

Η Coyo απέσυρε όλα τα γιαούρτια καρύδας χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα τον Φεβρουάριο, αφού διαπιστώθηκε ότι περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Την Τετάρτη η Pret ανακοίνωσε ότι θα απαριθμήσει όλα τα συστατικά για τα φρέσκα προϊόντα της μετά το θάνατο της 15χρονης.