ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σύντομα οι αποφάσεις της Κύπρου για το τεμάχιο 3 της ΑΟΖ - Μεγάλο ενδιαφέρον από την Exxon

Σύντομα οι αποφάσεις της Κύπρου για το τεμάχιο 3 της ΑΟΖ - Μεγάλο ενδιαφέρον από την Exxon Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε σήμερα πως «πολύ σύντομα θα γίνουν ενέργειες και αναμένονται αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου» αναφορικά με το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Τουρκία προσανατολίζεται να διενεργήσει έρευνες στα τεμάχια 3 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με σκοπό να βάλει «χέρι» στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να επιβάλει τετελεσμένα.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι νέοι γύροι αδειοδότησης υπάρχουν κατά νου. Παράλληλα, επισήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εντείνει τις ενέργειες, που καταγγέλλουν την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» Κύπρου, o υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε τόσο στα αδειοδοτημένα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, όσο και σε αυτά που «αναζητούν» εταιρείες ενέργειας. Μεγάλο ενδιαφέρον σύμφωνα με τον υπουργό, εκφράζεται από την Total.

Σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας που εμπόδισε την ΕΝΙ το προηγούμενο διάστημα να πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως έχουν γίνει ενέργειες, και αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ενδιαφέρον της Exxon: «Το ενδιαφέρον της Exxon είναι μεγάλο και η Κύπρος είναι στο επίκεντρο».

Σχετικά με το Οικόπεδο 12, ανέφερε ότι «η τελική συμφωνία για πώληση του φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο έχει ολοκληρωθεί». Ωστόσο, από πλευράς Αιγύπτου υπάρχει η επιθυμία να αναθεωρηθούν κάποια σημεία. «Θα ήθελα να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Την τελευταία 40κονταετία ένα και μόνο πολιτικό συμβάν εκτόξευσε την ευημερία σε αυτόν τον έρμο τόπο:Η ένταξη μας στην ευρωπαική συμμαχία που σηματοδοτήθηκε με την είσοδό μας στην ΕΕ.Η δημιουργία αντίστοιχων συμμαχιών στα ανατολικά μας και η εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών Ελλάδας-Κύπρου είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα.Η Ελλάδα διαχρονικά άκμασε μόνο μέσα από σωστές συμμαχίες.