ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στόλτενμπεργκ: Η πΓΔΜ μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πριν τις εκλογές στην Ελλάδα

Στόλτενμπεργκ: Η πΓΔΜ μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πριν τις εκλογές στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί πως χωρίς την θετική έκβαση του δημοψηφίσματος και την υλοποίηση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

Αν η συμφωνία εγκριθεί τελικώς από τα Σκόπια αλλά σταματήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα υπάρξουν επιπτώσεις για την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό, προσθέτει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο Γκιόρκι Ιβάνοφ, ο Στόλτενμπεργκ εκφράζει τώρα την αισιοδοξία του για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος. 

«Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία. Είναι ένας συμβιβασμός, δεν είναι ποτέ εύκολο να κάνεις συμβιβασμούς», λέει χαρακτηριστικά.

«Φυσικά η απόφαση ανήκει στον λαό της ΠΓΔΜ, όχι στο ΝΑΤΟ (...) Πρόκειται, βέβαια, για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση στη χώρα, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία είναι υπέρ της συμφωνίας».

Ο ίδιος εκτίμησε πως η διαδικασία επικύρωσης και το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να υπογραφεί πριν από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, (σ.σ δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει πως δεν προτίθεται να κυρώσει τη συμφωνία). 

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Νίμιτς: Ψηφίστε τη συμφωνία των Πρεσπών -Μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση στην ΕλλάδαΣτόλτενμπεργκ: Η πΓΔΜ μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πριν τις εκλογές στην Ελλάδα Πόσο πιο απλά να πουν οι Αμερικάνοι ότι ο Τσίπρας και η παρέα του είναι Αμερικανόδουλοι εθνομηδενιστές; Και αυτοί οι απίθανοι τύποι είχαν το θράσος να κατηγορούν τους προηγούμενους ότι είναι 'γερμανοτσολιάδες'...Για αυτό ο ξένος παράγοντας στηρίζει 100% τον Αλέξη που είναι το παιδί για όλες τις δουλειές.
«Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία. Είναι ένας συμβιβασμός, δεν είναι ποτέ εύκολο να κάνεις συμβιβασμούς»Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι ειναι συμβιβασμος. Ολοι τους λενε Μακεδονια και τα καμαρια μας υπεγραψαν πως η εθνοτητα θα ειναι Μακεδονικη και η γλωσσα Μακεδονικα. Σε τι ακριβως εκαναν πισω οι σκοπιανοι; Μονο χαμενη ειναι η ελληνικη πλευρα και με τις υπογραφες που επεσαν προφανως και δεσμευμενη για να τα τηρησει.