Στους 9 οι νεκροί από τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Στους 9 οι νεκροί από τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 9 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 31 παραμένουν αγνοούμενα από τον σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 3:08 π.μ (τοπική ώρα) τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. 

Από τη σεισμική δόνηση αρκετά σπίτια κατέρρευσαν ενώ προκλήθηκαν και σφοδρές κατολισθήσεις που έπληξαν τον οικιστικό ιστό σε διάφορες πόλεις. 

Η πόλη Ατσούμα επλήγη περισσότερο από τις κατολισθήσεις ενώ εξαιτίας του σεισμού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στα σπίτια τριών εκατομμυρίων κατοίκων.

Στους 9 οι νεκροί από τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία Facebook Twitter
EPA

Το χτύπημα του εγκέλαδου έγινε ιδιαιτέρως αισθητό στην πρωτεύουσα του νησιού, Σαπόρο, με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων κατοίκων, σε απόσταση περίπου 68 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίντζο Άμπε, εκτός από τους νεκρούς και τους αγνοούμενους, υπάρχουν και περίπου 300 άτομα που τραυματίστηκαν. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 40 χιλιόμετρα και, εξ αρχής, δεν υπήρξε καμία ανησυχία για τσουνάμι. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί που προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους. 

Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομαρί, αντιμετώπισε προβλήματα στην λειτουργία του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τους πολίτες, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα. 

Το γενικευμένο μπλακ άουτ επηρέασε τη λειτουργία 40 νοσοκομείων, τηλεφωνικές υπηρεσίες και τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Mitsubishi στο Νεμούρο, που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο. 

Το καινούργιο αεροδρόμιο στο Τσιτόσε παρέμεινε κλειστό σήμερα, καθώς μέρος της οροφής του κατέρρευσε από τον σεισμό, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις από και προς το Τόκιο και άλλες πόλεις. 

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο του νησιού. 

Η κεντρική κυβέρνηση απέστειλε 25.000 ανθρώπους διαφόρων μονάδων και ειδικοτήτων στο Χοκάιντο για την αντιμετώπιση των καταστροφών, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κυβερνήτη του νησιού. 

 

Με πληροφορίες από Japan Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Ινδία: Ο πρωθυπουργός Μόντι ανακηρύσσει τη νίκη του, παρότι το κόμμα του χάνει την πλειοψηφία στη Βουλή

Διεθνή / Εκλογές στην Ινδία: Ο πρωθυπουργός Μόντι ανακηρύσσει τη νίκη του, παρότι το κόμμα του χάνει την πλειοψηφία στη Βουλή

Το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους, θα χρειαστεί την υποστήριξη των δυο εταίρων του για να σχηματίσει κυβέρνηση
NEWSROOM
Σάλος στην Τουρκία λόγω ενός ντεκολτέ

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη για το πλάνο με το ντεκολτέ φιλάθλου σε αγώνα βόλεϊ

«Θιγμένοι» θεατές βρήκαν τον λογαριασμό της γυναίκας στα social media και τον κατέκλυσαν με υβριστικά σχόλια, αναγκάζοντάς τη να κρύψει τον λογαριασμό της στο Instagram
NEWSROOM