Απεργία την Πρωτομαγιά

«Σηκωθείτε από τον καναπέ και αντιταχθείτε στον ρατσισμό» λέει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

«Σηκωθείτε από τον καναπέ και αντιταχθείτε στον ρατσισμό» λέει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Facebook Twitter
2

Να αντιταχθούν «στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» καλεί τους Γερμανούς ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, τονίζοντας ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να κάνουν περισσότερα για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

«Πρέπει να αντιταχθούμε στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών, πρέπει να αγωνίζονται περισσότερο για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. «Στη γενιά μου έχει δοθεί η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε γι' αυτά, τα θεωρούμε αυτονόητα. Δυστυχώς, υπάρχει μια απάθεια στην κοινωνία μας που πρέπει να υπερνικήσουμε» επισημαίνει.

Αναφερόμενος στη βίαια δράση της Ακροδεξιάς στο Κέμνιτς, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών καλεί τους συμπατριώτες του «να σηκωθούν από τον καναπέ και να ανοίξουν το στόμα τους». «Η εποχή της απάθειας πρέπει να τελειώσει», τονίζει.

«Αν ο χαιρετισμός του Χίτλερ εμφανίζεται σήμερα στους δρόμους μας, αυτό είναι κρίμα για τη χώρα μας... Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους νεοναζί και τους αντισημίτες. Μόνο τότε τα ξενοφοβικά εγκλήματα που βλάπτουν τη φήμη της Γερμανίας θα σταματήσουν» προσθέτει.

Η Ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλι (SPD) δηλώνει από την πλευρά της στη γερμανική εφημερίδα ότι η έρευνα στο Κέμνιτς θα πρέπει να διευκρινίσει σε ποιο βαθμό βρίσκονται δίκτυα ακροδεξιών οργανώσεων πίσω από τις διαδηλώσεις και τις ξενοφοβικές εξεγέρσεις. «Δεν ανεχόμαστε οι ακροδεξιοί να διεισδύουν στην κοινωνία μας» αναφέρει. 

Διεθνή
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ