Ο Τραμπ ανησυχεί πως ο Μιούλερ θα του στήσει παγίδα για ψευδορκία

Ο Τραμπ ανησυχεί πως ο Μιούλερ θα του στήσει παγίδα για ψευδορκία Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο, εάν τελικά αποφασίσει να δώσει κατάθεση ή συνέντευξη στον ειδικό ομοσπονδιακό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, όσα θα πει να χρησιμοποιηθούν για να του ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία εντός των ορίων της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να απηχεί την ανησυχία του προσωπικού του δικηγόρου Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εάν ο πρόεδρος συμφωνήσει να καταθέσει στον Μιούλερ, μπορεί να βαδίσει κατευθείαν μέσα σε μια «παγίδα» που έχει σκοπό να του ασκηθεί δίωξη για «ψευδορκία».

Ο Τραμπ εξήγησε πως φοβάται πως η ομάδα του Μιούλερ θα κάνει σύγκριση κατ' αντιπαράσταση των δηλώσεών του με εκείνες άλλων, όπως του πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, προκειμένου να χρησιμοποιήσει όποια ασυμφωνία εντοπίσει σε βάρος του.

«Ακόμα κι αν πω την αλήθεια, θα με βγάλουν ψεύτη. Δεν ωφελεί αυτό», είπε ο Τραμπ.

Αλλά, παρά την ανησυχία που εξέφρασε, ο Τραμπ δεν ξεκαθάρισε εάν τελικά θα συμφωνήσει ή όχι να δώσει συνέντευξη ή κατάθεση στον Μιούλερ.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ερευνά εάν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη της ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου με τη Ρωσία πριν από τις εκλογές του 2016 κι εάν ο Τραμπ παρακώλυσε τη δικαιοσύνη.

Εξάλλου, ο Τραμπ απέφυγε επίσης να πει εάν θα αφαιρέσει από τον Μιούλερ την εξουσιοδότηση χειρισμού απορρήτων που διαθέτει, όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα στην περίπτωση του Τζον Μπρέναν, του πρώην διευθυντή της CIA, ο οποίος έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον σημερινό πρόεδρο φθάνοντας μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει προδοτική τη στάση του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ