Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει την πρόταση του Τραμπ για συνομιλίες

Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει την πρόταση του Τραμπ για συνομιλίες Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί απέρριψε την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για συνομιλίες, λίγες ώρες πριν τεθούν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ροχανί δήλωσε πως η Τεχεράνη θα μπορούσε να διεξαγάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνον εφόσον η Ουάσινγκτον αποδείκνυε την αξιοπιστία της, μετά την έξοδό της από την πυρηνική συμφωνία και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Είμαστε πάντα υπέρ της διπλωματίας και των συνομιλιών... Όμως οι συνομιλίες χρειάζονται εντιμότητα... Οι ΗΠΑ επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν και αποσύρονται από την πυρηνική συμφωνία (του 2015) και μετά θέλουν να κάνουν συνομιλίες μαζί μας», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

«Η έκκληση του Τραμπ για απ' ευθείας συνομιλίες είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση στην Αμερική πριν από τις εκλογές... και για να δημιουργήσει χάος στο Ιράν», τόνισε.

«Το να συνδέονται διαπραγματεύσεις με κυρώσεις είναι παράλογο. Επιβάλλουν κυρώσεις στα παιδιά του Ιράν, στους αρρώστους και στο έθνος», πρόσθεσε.

Μερικές ώρες πριν από την εκ νέου επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι θέλουν να διεξαγάγουν έναν «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του.

«Θέλουν να εξαπολύσουν έναν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του ιρανικού έθνους και να προκαλέσουν διαιρέσεις» μεταξύ των Ιρανών, τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ