Αποφυλακίστηκαν οι 4 Pussy Riot που είχαν εισβάλει στον τελικό του Μουντιάλ

Αποφυλακίστηκαν οι 4 Pussy Riot που είχαν εισβάλει στον τελικό του Μουντιάλ Facebook Twitter
EPA
0

Αποφυλακίστηκαν τα τέσσερα μέλη της ακτιβιστικής φεμινιστικής ομάδας «Pussy Riot» που είχαν εισβάλει στον τελικό του Μουντιάλ, μετά από 16 ημέρες κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα της Μόσχας.

Τα τέσσερα άτομα είχαν βρεθεί ένοχα από δικαστήριο της Μόσχας, επειδή στο 53ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» ενώ η Γαλλία αντιμετώπιζε την Κροατία για την κορυφή. 

Τα μέλη της εν λόγω ομάδας, κατάφεραν να περάσουν από τα συστήματα ασφαλείας και να φθάσουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο -και τελικά να εισέλθουν σ΄ αυτόν- επειδή ήταν ντυμένα με στολές αστυνομικών κι έτσι πέρασαν απαρατήρητα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο επέβαλε στις Βερόνικα Νικούλτσινα, Ολγκα Παχτούσοβα, Όλγκα Κουράτσεβα και στον Πιοτρ Βερζίλοφ, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα και τα στάδια για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα τέσσερα άτομα, καταδικάσθηκαν για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων της συμπεριφοράς των θεατών» και τους επεβλήθη η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πιότρ Βερζίλοφ, είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «MediaZona», που ασχολείται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα με την συγκεκριμένη δράση, η ομάδα «Pussy Riot», ανήρτησε μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κύριο όλων το «Απελευθερώστε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ