Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ

Νέο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένα νέο είδος καρχαρία ανακάλυψαν επιστήμονες στη Φλόριντα των ΗΠΑ. 

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Φλόριντα εντόπισαν ένα νέο είδος καρχαρία που ζει στα βαθιά νερά του κόλπου του Μεξικού. 

Αρχικά οι ειδικοί πίστεψαν πως ήταν σκυλόψαρο, ωστόσο μετά από γενετικές δοκιμές κατάφεραν να βρουν πως το συγκεκριμένο είδος είναι μοναδικό και ξεχωριστό. 

«Βασιστήκαμε στο DNA για να μας πει πόσο διαφορετικό και πόσο καιρό ζει αυτόνομα ως είδος στη θάλασσα» σημείωσε ο Δρ. Toby Daly-Engel, ο οποίος ασχολείται με τη βιολογία καρχαριών εδώ και αρκετά χρόνια. 

Όπως προσθέτει ο ίδιος, η ανακάλυψη αυτή βάζει ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια των επιστημόνων να γνωρίσουν τον βαθύ θαλάσσιο κόσμο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εντελώς άγνωστος. 

«Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ψαράδες αρχίζουν να αλιεύουν σε όλο και βαθύτερα νερά, δυστυχώς, όμως, δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα ακόμη για τα είδη που ζουν εκεί» δήλωσε η Δρ. Mariah Pfleger που συμμετείχε στις έρευνες. 

«Άρα για να διατηρήσουμε αυτά τα είδη πρέπει να ξέρουμε τι ζει από κάτω μας» πρόσθεσε γελώντας η ίδια. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ