Απεργία την Πρωτομαγιά

Οργή στο Ισραήλ για το νόμο που δεν επιτρέπει σε γκέι να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας

Οργή στο Ισραήλ για το νόμο που δεν επιτρέπει σε γκέι να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας Facebook Twitter
2

Χιλιάδες ακτιβιστές, αλλά και υποστηρικτές της LGBT κοινότητας του Ισραήλ, βγήκαν σήμερα στους δρόμους καθώς μεγαλώνει η οργή εναντίον του νέου νόμου που απέκλεισε τους ομοφυλόφιλους από το να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες ισραηλινές πόλεις, κραδαίνοντας σημαίες ουράνιου τόξου και πλακάτ εναντίον του Νετανιάχου.

Η κοινότητα είναι εξοργισμένη μετά την στάση του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να μην εγκρίνει νομοθεσία που υποστηρίζει την το δικαίωμα στην διαδικασία παρένθετης μητρότητας από ομόφυλα ζευγάρια αντρών, αν και ο ίδιος το είχε υποσχεθεί.

Ο Νετανιάχου ψήφισε κατά προφανώς υπό την πίεση των υπερορθόδοξων εβραϊκών συμμαχιών.

Οργή στο Ισραήλ για το νόμο που δεν επιτρέπει σε γκέι να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας Facebook Twitter

Εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

Ο Eyal Lurie Pardes, ένας διαμαρτυρόμενος με μια σημαία ουράνιου τόξου, φώναξε: «Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί! Κοιτάξτε με στα μάτια και πείτε μου ότι δεν αξίζω να είμαι πατέρας!».

Πλάνα που προβλήθηκε στην ισραηλινή τηλεόραση έδειξαν αργότερα την αστυνομία να τον έχει ακινητοποιήσει σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο. Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι δύο άτομα κρατήθηκαν και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν.

Η διαδήλωση έχει εξελιχθεί σε μια γενική έκκληση για ισότητα, ακολουθώντας μια άλλη πρόσφατη αμφιλεγόμενη νομοθεσία που φαινόταν να στοχεύει τον ισραηλινό φιλελευθερισμό.

Οργή στο Ισραήλ για το νόμο που δεν επιτρέπει σε γκέι να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας Facebook Twitter

Η διαδήλωση έχει επίσης ευρεία υποστήριξη και από εκατοντάδες εργοδότες που δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να απεργήσουν για να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Το Ισραήλ εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους πιο φιλικούς για ομοφυλόφιλους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, σε έντονη αντίθεση με την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, όπου οι ομοφυλόφιλοι διώκονται.

Στο Ισραήλ, οι ομοφυλόφιλοι υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό και στο κοινοβούλιο του Ισραήλ, και πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι.

Ωστόσο, οι ηγέτες της ομοφυλοφιλικής κοινότητας λένε ότι το Ισραήλ έχει ακόμα πολύ δρόμο για την ισότητα και δηλώνουν ξαφνιασμένοι με την στάση του Νετανιάχου.

Οργή στο Ισραήλ για το νόμο που δεν επιτρέπει σε γκέι να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας Facebook Twitter
Διεθνή
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι είναι αλήθεια.Το εχω διαβασει οτι το Ισραηλ ειναι ένας από τους πιο φιλικούς για ομοφυλόφιλους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, μέσα στην πεντάδα σε αντίθεση με την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, όπου οι ομοφυλόφιλοι διώκονται.Το 75% των κατοίκων είναι υπερ των γάμων του ίδιου φυλου σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2017.Ο Νετανιάχου δεν ειναι ηγέτης ρατσιστης οπως ο Πουτιν αλλα στο Ισραήλ υπάρχει θρησκευτικό υποβαθρο, και όλοι γνωρίζουμε ότι την αντίδραση της εκκλησίας σε τέτοια θέματα.