ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Tέλος για σήμερα η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη - Τέσσερα παιδιά και ο προπονητής παραμένουν στο σπήλαιο

Tέλος για σήμερα η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη - Τέσσερα παιδιά και ο προπονητής παραμένουν στο σπήλαιο Facebook Twitter
0

Σταμάτησε για τη σημερινή ημέρα η επιχείρηση διάσωσης στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Για την ώρα 8 από τα συνολικά 12 παιδιά έχουν διασωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.Στο σπήλαιο φαίνεται πως παραμένει και ο προπονητής.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters το 8ο παιδί βγήκε με φορείο από το σπήλαιο περίπου στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα.  

Το επόμενο στάδιο της επιχείρησης αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, σύμφωνα με το BBC.

Tέλος για σήμερα η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη - Τέσσερα παιδιά και ο προπονητής παραμένουν στο σπήλαιο Facebook Twitter

Ο επικεφαλής της αποστολής απεγκλωβισμού Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά».

Σύμφωνα με το CNN, ο αριθμός των δυτών έφτασε σήμερα τους 90 (40 εκ Ταϊλάνδης και 50 από άλλες χώρες). 

Όλοι είναι άνθρωποι  με μεγάλη εμπειρία από καταδύσεις σε σπηλιές.


Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν από την ημέρα εντοπισμού της παιδική ποδοσφαιρικής ομάδας έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Tέλος για σήμερα η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη - Τέσσερα παιδιά και ο προπονητής παραμένουν στο σπήλαιο Facebook Twitter

Όσον αφορά τα τέσσερα πρώτα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϋλάνδης επιβεβαίωσε πως είναι καλά στην υγεία τους , όμως παράλληλα υποβάλλονται σε ενδελεχή ιατρικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Ντάρια Λονγκ, καθηγήτρια της ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Τενεσί, «ένα από τους κύριους παράγοντες που πρέπει να προσεχθεί είναι το οξυγόνο. Βρίσκονταν σε ένα μέρος με πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου».

Επίσης όσα παιδιά διασώζονται ελέγχονται και για άλλες επιπλοκές στην υγεία τους , όπως η αφυδάτωση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην ψυχολογική κατάσταση των παιδιών.

Σύμφωνα με την ψυχίατρο Κάρολ Λίμπερμαν που μίλησε στο CNN οι αξιωματούχοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το θέμα του μετατραυματικού στρες των παιδιών που έζησαν αυτή την εμπειρία. «Είναι σημαντικό τα παιδιά που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα να μάθουν πως τα παιδιά που βγήκαν έξω είναι καλά στην υγεία τους. Αυτό θα ανεβάσει και τη δική τους αυτοπεποίθηση».

O απεσταλμένος του BBC μετέδωσε ότι οι γιατροί ερεύνησαν το Σάββατο την κατάσταση των παιδιών και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα και τελευταίο τον 25χρονο προπονητή τους.

==========

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόσος των σπηλαίων: Να από τι κινδυνεύουν τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη όταν βγουν

=============

Τι ξέρουμε για κάποια από τα παιδιά και τον προπονητή τους 

Ο αρχηγός της ομάδας Ντουγκανπετ Προμτεπ 13 ετών, θεωρείται ιδιαίτερα επιδραστικός χαρακτήρας και απολαμβάνει τον σεβασμό των συμπαικτών του. Έχει βρεθεί στο στόχαστρο επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων της Ταϊλάνδης. 

Ο Αντουλ Σαμ είναι 14 ετών και έχει γεννηθεί στην Μιανμάρ. Μιλάει αρκετές γλώσσες και ήταν το μόνο μέλος της ομάδας που στην αρχή της επιχείρησης μπόρεσε να επικοινωνήσει με τους Βρετανούς δύτες. 

Τη μέρα που η ομάδα παγιδεύτηκε στο σπήλαιο ήταν τα γενέθλια του 17χρονου Πεεραπάτ Σομπιαντζάι. Τα φαγητά που η ομάδα είχε μαζί της για να γιορτάσει τα γενέθλια, βοήθησαν τα παιδιά να επιβιώσουν  .

Ο Εκαπόλ Τσανταγουονγκ είναι ο προπονητής, 25 ετών. Όταν οι ομάδες διάσωσης βρήκαν την ομάδα αναφέρθηκε πως παρουσίαζε τη μεγαλύτερη αδυναμία από όλους, καθώς αρνιόταν να φάει και  έδινε το φαγητό του στα παιδιά. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ