ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τουλάχιστον 24 νεκροί από εκρήξεις σε αποθήκες πυροτεχνημάτων στο Μεξικό

Τουλάχιστον 24 νεκροί από εκρήξεις σε αποθήκες πυροτεχνημάτων στο Μεξικό Facebook Twitter
EPA/STR
0

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 49 τραυματίστηκαν από αλλεπάλληλες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε αποθήκες πυροτεχνημάτων στην πόλη Τούλτεπεκ, στο βόρειο Μεξικό.

Σχεδόν τα μισά θύματα ήταν άνθρωποι που είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν άλλους.

Η εισαγγελία της Πολιτείας του Μεξικού αναφέρε πως «καταμετρούμε 24 νεκρούς, 17 επιτόπου και 7 σε νοσοκομεία», ανάμεσά τους έναν ανήλικο, ενώ πρόσθεσε πως 49 τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας, Μαριμπέλ Σερβάντες, διευκρίνισε πως ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται τέσσερις πυροσβέστες, ισάριθμοι δημοτικοί αστυνομικοί και ένας πολιτειακός αστυνομικός. 

Τα δυστυχήματα στις βιοτεχνίες πυροτεχνημάτων είναι συχνά στο Μεξικό, ιδίως στο Τούλτεπεκ. Η πόλη, που υποστηρίζει πως έχει τη μεγαλύτερη αγορά πυροτεχνημάτων στη χώρα, βυθίζεται συχνά στο πένθος εξαιτίας παρόμοιων δυστυχημάτων, το φονικότερο εκ των οποίων είχε σημειωθεί το 2016, με 42 νεκρούς.

Παρόμοια έκρηξη είχε σημειωθεί και πριν από έναν μήνα, την 6η Ιουνίου, στο Τούλτεπεκ κατά την οποία επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

  

Χθες, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 09:30. Τη στιγμή που αστυνομικοί και πυροσβέστες έφθαναν στο σημείο και άρχισαν να βοηθούν θύματα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε άλλες αποθήκες προκαλώντας νέες εκρήξεις.

Πολλές ώρες μετά την τραγωδία, εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν ανεπτυγμένοι στη συνοικία Σαουέντο, στα προάστια της πόλης, γύρω από κτίρια που ακόμα ήταν γεμάτα καπνούς. Αναδιδόταν μια δυνατή μυρωδιά μπαρουτιού. Στο εξωτερικό της τεράστιας περιμέτρου ασφαλείας υπήρχαν συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τις εκρήξεις.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω Twitter. Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας του Μεξικού Αλεχάντρο Οσούνα γνωστοποίησε ότι θα γίνουν «εξαντλητικοί έλεγχοι» σε όλα τα εργαστήρια όπου φτιάχνονται πυροτεχνήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ