Πάνω από 120.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη νοτιοδυτική Συρία

Πάνω από 120.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη νοτιοδυτική Συρία Facebook Twitter
EPA/ALAA AL-FAQIR
0

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την νοτιοδυτική Συρία, από τότε που ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή οι κυβερνητικές δυνάμεις. 

Τον νεότερο απολογισμό ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον των ανταρτών με στόχο την ανακατάληψη της περιοχής, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή που συνορεύει με τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Ραμί Αμπντελραχμάν δήλωσε ότι οι άμαχοι έχουν κυρίως εγκαταλείψει το ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ντεράα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν. Κάποιοι άλλοι έχουν επίσης περάσει σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ