Απεργία την Πρωτομαγιά

Ερντογάν: Oι Κούρδοι μαχητές αποχωρούν από την Μάνμπιτζ

Ερντογάν: Oι Κούρδοι μαχητές αποχωρούν από την Μάνμπιτζ Facebook Twitter
EPA/ERDEM SAHIN
0

Oι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας αποχωρούν από την περιοχή Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κοτύωρα (Όρντου) στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν ότι Τούρκοι και Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν ανεξάρτητες περιπολίες κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις περιοχές τις οποίες έθεσε υπό τον έλεγχό του ο τουρκικός στρατός και την πόλη Μάνμπιτζ, όπου η Άγκυρα λέει ότι είναι η βάση των μαχητών των Κούρδων YPG.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι οι περιπολίες διεξάγονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη κατά μήκος της περιοχής μεταξύ της Μάνμπιτζ και της περιοχής τον έλεγχο της οποίας ανέκτησε η Τουρκία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Τουρκία και ΗΠΑ προσυπόγραψαν έναν οδικό χάρτη με στόχο την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών από τη Μάνμπιτζ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ συμφώνησαν να ασφαλίσουν από κοινού την πόλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ