ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Διαμαρτυρία κατά του Facebook με 100 ομοιώματα του Ζούκερμπεργκ έξω από το αμερικανικό Καπιτώλιο

Διαμαρτυρία κατά του Facebook με 100 ομοιώματα του Ζούκερμπεργκ έξω από το αμερικανικό Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Με εκατό ομοιώματα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ γέμισαν τον προαύλιο χώρο του αμερικανικού Καπιτωλίου ακτιβιστές του Avaaz, λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου του Facebook στο Κογκρέσο.

Τα ομοιώματα, που φοράνε μπλούζες με το σύνθημα «Φτιάξτε το Facebook», τοποθετήθηκαν στην ανατολική πλευρά του Καπιτωλίου, στην Ουάσιγκτον.

Ο Ζούκερμπεργκ απολογείται στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο κατάχρησης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, από την εταιρία Cambridge Analytica.

Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο θα καταθέσει ενώπιον τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών προκειμένου να εξηγήσει πώς τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έφτασαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία έχει ως στόχο «να επιστήσει την προσοχή στους εκατοντάδες εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς που εξακολουθούν να εξαπλώνουν την παραπληροφόρηση στο Facebook», όπως δήλωσε η οργάνωση Avaaz στο ABC News.

«Το Avaaz δημιούργησε έναν ψεύτικο στρατό από Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να πλημμυρίσει το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως τα fake news και τα ψεύτικα προφίλ έχουν πλημμυρίσει τις δημοκρατίες μας», δήλωσε η Nell Greenberg από το Avaaz, σε ένα δελτίο Τύπου.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ