ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νιγηρία: Κυβέρνηση και Μπόκο Χαράμ ξεκινούν συνομιλίες για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας

Νιγηρία: Κυβέρνηση και Μπόκο Χαράμ ξεκινούν συνομιλίες για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και κάποιο διάστημα συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Νιγηρίας με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ για την επίτευξη εκεχειρίας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας.

«Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, βρισκόμαστε σε ευρύτερες συνομιλίες για την κατάπαυση των εχθροπραξιών με τους αντάρτες εδώ και κάποιο καιρό» ανέφερε ο Λάι Μοχάμεντ σε ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters, σχετικά με την απελευθέρωση περίπου 100 μαθητριών που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές, την περασμένη Τετάρτη.

Ο βασικός στόχος αυτών των συνομιλιών, πρόσθεσε ο Μοχάμεντ, είναι να επιτευχθεί μόνιμη εκεχειρία με την οργάνωση που διεξάγει ανταρτοπόλεμο και επιδίδεται σε απαγωγές και βομβιστικές ενέργειες, από το 2009 κυρίως στη βόρεια Νιγηρία.

Τα κορίτσια που είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Ντάπτσι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, επανενώθηκαν σήμερα με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι μαθήτριες έφτασαν στο Ντάπτσι, στην πολιτεία Γιόμπε, γύρω στις 14.30 τοπική ώρα, με πέντε λεωφορεία που συνοδεύονταν από ισχυρές δυνάμεις του στρατού.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ