Σοκ προκάλεσε η δήλωση του Δημάρχου της Τσίτα, μια ρωσικής επαρχιακής πόλης ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τοπικούς βουλευτές για το ποιά μέτρα σκοπεύει να πάρει προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των αστέγων στην πόλη του, απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».

 

Η δήλωση του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις ΜΚΟ και την Τύπο και ο κύριος Ανατόλι Μιχάλεφ- που είναι στέλεχος του κόμματος του Πούτιν- επιχείρησε να τις ανασκευάσει, υποστηρίζοντας ότι έκανε απλώς έναν αστεϊσμό. Όμως, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει πως «οι άστεγοι διάγουν έναν ακοινώνητο βίο και δεν πληρώνουν ούτε ένα ρούβλι για την ανάπτυξη του κράτους, χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια κοινωνικά αγαθά με τους άλλους κατοίκους ενώ η νοσηλεία τους κοστίζει πανάκριβα».

 

Ο Βλαντίμιρ Λούκιν, ρώσος αντιπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδίκασε τις δηλώσεις του Μιχάλεφ λέγοντας "΄Ενας άνθρωπος που κατέχει ένα τέτοιο αξίωμα δεν καταλαβαίνει τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκείνο που δεν επιτρέπεται να λέει στους πολίτες. Αφ' ενός είναι για γέλια, αφ' ετέρου προκαλεί φόβο».


Στην Τσίτα, μια πόλη 300 χιλιάδων κατοίκων με θερμοκρασίες το χειμώνα που φτάνουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, υπάρχουν 3 χιλιάδες άστεγοι.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr