ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter
0

Την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη πραγματοποιεί ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος συνοδεύεται στο ταξίδι από την Μελάνια.

Η επίσκεψη είναι στην ουσία η πρώτη στάση του Τραμπ στο μακρύ ταξίδι του που ξεκίνησε χθες καθώς πραγματοποιεί περιοδεία στην Ασία.

Η Πρώτη Κυρία δημοσίευσε φωτογραφίες από την άφιξη στο αεροδρόμιο και τη στιγμή που ένα μικρό κορίτσι την υποδέχτηκε με το παραδοσιακό λουλουδένιο κολιέ. «Σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή», έγραψε.

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter
Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter

Ωστόσο δεν ήταν όλοι ενθουσιασμένοι με την άφιξη του προεδρικού ζεύγους στην Χαβάη και δεν έλειψαν οι διαδηλώσεις.

Το πιο εντυπωσιακό πλακάτ έγραφε «Καλώς ήρθατε στην Κένυα» και σκοπό είχε να χλευάσει τον ισχυρισμό του Τραμπ για τον Ομπάμα από την εποχή που επίμονα ανέφερε πως ο Μπάρακ δεν είναι αμερικανός και είχε ζητήσει να δει το πιστοποιητικό γέννησης του που αποδείκνυε πως είναι από τη Χαβάη.

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter

Ο Τραμπ μόλις ξεκίνησε μία μακρά και δύσκολη περιοδεία στην Ασία με κεντρικό θέμα την βορειοκορεατική πυρηνική απειλή έπειτα από πολλές εβδομάδες λεκτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ.

Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα, Βιετνάμ, Φιλιππίνες: ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή από την εκλογή του πριν από έναν χρόνο.

Στο πρόγραμμα, σειρά περιφερειακών συνόδων κορυφής, αλλά και συναντήσεις τετ-α-τετ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ αλλά και τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Καταγράφοντας ρεκόρ αντιδημοφιλίας στις ΗΠΑ και αντιμέτωπος με τις συνέπειες της έρευνας για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται στη δημόσια σφαίρα, ο Τραμπ θα απουσιάσει από την Ουάσινγκτον για 12 ημέρες και ίσως να εγκαταλείψει τα αγαπημένα του πρωινά tweet.

Ο Λευκός Οίκος προβάλλει την περιοδεία Τραμπ στην Ασία, την μεγαλύτερη αμερικανού προέδρου στην περιοχή από την περιοδεία του Τζορτζ Μπους το 1991, ως σύμβολο προσήλωσης και σοβαρότητας απέναντι στην περιοχή της Ασίας.

Όμως πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά, ιδίως στον οικονομικό τομέα, έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση των ΗΠΑ, τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού (TPP) που δυσαρέστησε πολλές από τις χώρες που την έχουν υπογράψει, με επικεφαλής την Ιαπωνία.

Η συμφωνία, η οποία συνομολογήθηκε το 2015 από 12 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας θεωρήθηκε από τους υπερασπιστές της σημαντικό αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ