ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αυτές οι σοκαριστικές φωτογραφίες από την θάλασσα της Καραϊβικής αποδεικνύουν γιατί η ανακύκλωση είναι τόσο σημαντική

Αυτές οι σοκαριστικές φωτογραφίες από την θάλασσα της Καραϊβικής αποδεικνύουν γιατί η ανακύκλωση είναι τόσο σημαντική Facebook Twitter
0

Το γύρο του ίντερνετ κάνουν τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίες από την θάλασσα της Καραϊβικής, που είναι πλημμυρισμένη κυριολεκτικά με τόνους από σκουπίδια στην επιφάνειά της. Οι εικόνες τραβήχτηκαν κοντά στην ακτή της νήσου Ροατάν, που ανήκει στην Ονδούρα και σοκάρουν.

Η φωτογράφος Caroline Power, που ταξίδευε με ομάδα δυτών, τράβηξε τα στιγμιότυπα και σύμφωνα με την ίδια η μόλυνση καλύπτει τουλάχιστον πέντε μίλια της επιφάνειας της θάλασσας. Κομμάτια πλαστικού, μπουκάλια, σακούλες, πλαστικά μαχαιροπήρουνα, παλιές μπάλες ποδοσφαίρου, οδοντόβουρτσες, παπούτσια, ακόμη και τηλεοράσεις εντοπίστηκαν να επιπλέουν ανάμεσα στα χιλιάδες σκουπίδια. 

Η Caroline, που είναι φωτογράφος θαλάσσιας ζωής, ένιωσε τόσο αηδιασμένη με την εικόνα που αντίκρισε που αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook προκειμένου να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ποσότητα απορριμάτων που παράγουν σε εβδομαδιαία βάση. 

«ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Σκεφτείτε λίγο την καθημερινότητά σας. Πώς πήρατε μαζί σας την τελευταία φορά φαγητό για έξω; Πώς σας σέρβιραν το τελευταίο σας γεύμα; Κατά πάσα πιθανότητα ήταν σε φελιζόλ μαζί με πλαστικό πηρούνι και μετά το έβαλαν σε πλαστική σακούλα. Χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες απορριμάτων; Πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών; Πλαστικές συσκευασίες για το φαγητό σας; Αγοράζετε χαρτί υγείας σε πλαστική συσκευασία; Βάζετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σε πλαστικές σακούλες στο οπωροπωλείο; Προκαλώ τον καθένα από εσάς και κάθε επιχείρηση να κρατήσετε τα σκουπίδια σας για μία εβδομάδα. Διαχωρίστε τα οργανικά από τα ανακυκλώσιμα υλικά και κρατείστε όλα τα υπόλοιπα για μία εβδομάδα. Θα αηδιάσετε όταν καταλάβετε πόσα αντικείμενα χρησιμοποιείτε», έγραψε στο μήνυμα που συνόδευε τις φωτογραφίες.   

Μιλώντας στην Telegraph, η Caroline είπε πως νιώθω τεράστια θλίψη βλέποντας ένα τόσο όμορφο μέρος στον πλανήτη να καταστρέφεται τόσο άσκοπα. Ταυτόχρονα τόνισε πως πολλά είδη θαλάσσιας και άγριας ζωής, όπως ψάρια, φάλαινες, χελώνες και πουλιά μπερδεύουν το πλαστικό με φαγητό και το καταναλώνουν. «Βλέποντας κάτι για το οποίο νοιάζομαι πολύ να πεθαίνει από τα ανθρώπινα απορρίμματα με καταρρακώνει. Πρόκειται για πρόβλημα του αναπτυγμένου κόσμου. Να βλέπεις ένα μέρος υποτίθεται παρθένο, να είναι καλυμμένο με σκουπίδια είναι αποκαρδιωτικό», σχολίασε η ίδια.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ