Τραγικό θάνατο βρήκε μία 26χρονη στη Σεβίλη της Ισπανίας, όταν παγιδεύτηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα χθες σε ασανσέρ νοσοκομείου.

 

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα, που κατονομάζεται ως Rocio Cortes Nunes, μόλις είχε γεννήσει το τρίτο της παιδί με καισαρική και μεταφερόταν με φορείο από ένα όροφο του νοσοκομείου σε έναν άλλο.


Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κατά τη μεταφορά, το φορείο «κόλλησε» στο ασανσέρ, το οποίο άρχισε να κινείται, ενώ το κεφάλι της γυναίκας βρισκόταν εντός του ανελκυστήρα και το μεγαλύτερο μέρος του σώματός της εκτός. Ένας φύλακας προσπάθησε να απομακρύνει το φορείο και τη γυναίκα από το ασανσέρ, αλλά δεν τα κατάφερε.

 

 


Το σύστημα για το αυτόματο κλείσιμο της πόρτας του ασανσέρ φέρεται να εμφάνισε βλάβη, προκαλώντας το δυστύχημα. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα «κόπηκε στη μέση» και το κεφάλι της συνεθλίβη.

 

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν δύο ώρες για τον απεγκλωβισμό του άψυχου σώματός της.


Η εφημερίδα El Pais αναφέρει ότι η υπουργός Υγείας της Ανδαλουσίας, Μαρίνα Άλβαρες, δήλωσε πως το ασανσέρ είχε περάσει τον έλεγχο στις 12 Αυγούστου και λειτουργούσε σύμφωνα με τους κανονισμούς.


Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.