ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (upd)

Απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (upd) Facebook Twitter
Μέλη της Ιρακινής Αστυνομίας πανηγυρίζουν στην παλιά πόλη της Μοσούλης
0

Την απελευθέρωση της Μοσούλης και τη «νίκη» του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην πόλη κυκλοφόρησαν στα social media.

Mετά από μήνες συγκρούσεων, η απελευθέρωση της ιρακινής πόλης ήταν θέμα ωρών αφού νωρίτερα, μια ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μαχόταν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της παλιάς πόλης, είχε καταφέρει να φτάσει στην όχθη του ποταμού Τίγρη και να υψώσει τη σημαία του Ιράκ.

Απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (upd) Facebook Twitter
Άμαχοι διαφεύγουν από την πόλη κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών

«Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης» ανέφερε χαρακτηριστικά τηλεοπτικός τίτλος στην τηλεόραση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Reuters, μπροστά στο φάσμα της προδιαγραφόμενης ήττας οι τζιχανιστές που είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη της Μοσούλης άρχισαν να πέφτουν στον ποταμό Τίγρη προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ που τους καταδίωκαν.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ