Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιρλανδία: Ομαδικός τάφος βρεφών και μικρών παιδιών βρέθηκε σε παλιό ορφανοτροφείο

Ιρλανδία: Ομαδικός τάφος βρεφών και μικρών παιδιών βρέθηκε σε παλιό ορφανοτροφείο Facebook Twitter
EPA/AIDAN CRAWLEY
1

Ομαδικός τάφος βρεφών και μικρών παιδιών βρέθηκε σε ένα παλιό καθολικό ορφανοτροφείο στην Ιρλανδία, όπου εδώ και δεκαετίες υπήρχαν υποψίες για μη καταγεγραμμένες ταφές.


Όπως αναφέρει το Associated Press, τη σχετική ανακοίνωση έκανε Επιτροπή Έρευνας των Εστιών για Μητέρες και Βρέφη, επιβεβαιώνοντας την έρευνα μιας ιστορικού από το 2014. Η ιστορικός είχε βρει πιστοποιητικά θανάτου για περίπου 800 παιδιά, τα οποία είχαν πεθάνει στο ίδρυμα του Tuam, στην κομητεία Γκόλγουεϊ, από το 1925 που ξεκίνησε να λειτουργεί έως το κλείσιμό του το 1961.


Η επιτροπή ανέφερε πως εκσκαφές που έγιναν στο σημείο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, αποκάλυψαν μία υπόγεια δομή που είναι χωρισμένη σε 20 θαλάμους, όπου βρίσκονται «σημαντικές ποσότητες ανθρώπινων λειψάνων».


Από αναλύσεις DNA που έγιναν σε επιλεγμένα λείψανα, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για βρέφη και παιδιά ηλικίας από 35 εβδομάδων έως 3 ετών, τα οποία θάφτηκαν εκεί το διάστημα που λειτουργούσε το ορφανοτροφείο.


Σύμφωνα με το BBC, το ίδρυμα του Tuam ήταν ένα από τα 10 ιδρύματα, στα οποία πιστεύεται ότι είχαν σταλεί περίπου 35.000 ανύπαντρες έγκυες γυναίκες. Τα παιδιά των γυναικών αυτών φέρεται να μην βαφτίζονταν και να διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα στο σχολείο. Ο εντοπισμός του ομαδικού τάφου επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός ότι η ταφή τους γινόταν σε ανώνυμους τάφους.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλά, καθώς ένα παιδί πέθαινε σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες τις δεκαετίες 1920-1960. Σύμφωνα με στατιστικά, κυβερνητικά στοιχεία, τις δεκαετίες του 1930, 1940 και 1950, η θνησιμότητα των παιδιών που είχαν γεννηθεί εκτός γάμου ήταν πενταπλάσια σε σύγκριση με των παιδιών παντρεμένων ζευγαριών. Κατά μέσο όρο, ένα στα τέσσερα παιδιά που γεννιόντουσαν εκτός γάμου πέθαινε.

Το 2014, ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου είχε δηλώσει ότι «αν κάτι συνέβαινε στο Τουάμ, πιθανότατα συνέβαινε και σε άλλα ιδρύματα της χώρας». Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για συνολικά 17 ιδρύματα που διεύθυνε η Καθολική Εκκλησία.

Η εκπρόσωπος της κυβερνητικής Επιτροπής Έρευνας δήλωσε πως η έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι θα συνεχιστεί.

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Και κατά τα άλλα τους έκαιγε και τους καίει μέχρι σήμερα τους στην Ιρλανδία οι γυναίκες να μην κάνουν εκτρώσεις σε σημείο να έχουν σημειωθεί και θάνατοι εγκύων. Η ανύπαρκτη ποιότητα ζωής αυτών των παιδιών που έφυγαν τόσο άδικα δεν τους απασχόλησε... Ούτε η σεξουαλική κακοποίηση, η σωματική και ψυχική βία, η έλλειψη αγάπης και φροντίδας, η καταναγκαστική εργασία και η περιορισμένη εκπαίδευση των παιδιών που επιβίωσαν μέχρι τα 18 και έφυγαν από εκεί τρέχοντας...