Το ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU) μαζί με το αδελφό βαυαρικό Χριστιανοικοινωνικό (CSU) ανέρχεται πλέον σε μόνο 32%, είναι δηλαδή το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2012.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είναι ελαφρά βελτιωμένο και ανέρχεται σε 23% (+1%). Κέρδη αποκομίζει και το λαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), του οποίου το ποσοστό είναι πλέον σε παγγερμανικό επίπεδο 13% (+1%). Ακολουθούν οι Πράσινοι με 11% (-1%), το κόμμα της Αριστεράς με 8% (αμετάβλητο) και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) με 6% (-1%).

 

Προ των εκλογών του 2013 οι Χριστιανοδημοκράτες δεν είχαν υψηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, εν τούτοις το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ ήρθε τελικά πρώτο με 41,5%, όπως επισήμανε στο περιοδικό Stern ο Μάνφρεντ Γκιούλνερ, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa, το οποίο διεξήγαγε την έρευνα. Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα όμως ανησυχούν μετά τα ράπισμα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου ήρθαν τρίτοι.

 

Η δημοσκόπηση των Stern-RTL έχει σημασία δεδομένου ότι την ερχόμενη Κυριακή διεξάγονται οι τοπικές εκλογές για τη γερουσία του Βερολίνου και η καγκελάριος Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην γερμανική πρωτεύουσα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα λάβει 22-24%, το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και οι Πράσινοι 18% αντίστοιχα, η Αριστερά (Die Linke) και οι Εναλλακτικοί (AfD) από 14%.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr