ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

To 2020 στους δρόμους τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google

To 2020 στους δρόμους τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google Facebook Twitter
2
To 2020 στους δρόμους τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google Facebook Twitter

Ο διευθύνων του πολλά υποσχόμενου τμήματος αυτο-οδηγούμενων, αυτόνομων οχημάτων της Google, αποκάλυψε σε πρόσφατο συνέδριο TED, την πρόθεσή του αλλά και πρόθεση της εταιρείας να θέσει τα αυτικίνητα χωρίς οδηγό σε κυκλοφορία σε διάστημα πέντε χρόνων, αναφέρει σε δημισίευμά του το BBC.

O Κρις Ούμσον χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον γιό του που είναι 11,5 χρονών λέγοντας ότι όταν θα φτάσει σε ηλικία μαθημάτων οδήγησης, που στην αμερική είναι τα 16, η ομάδα του θα έχει φροντίσει ώστε να μην χρειάζονται πια μαθήματα, αφού τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται από μόνα τους. Στόχος στον οποίο η Google έχει δώσει μεγάλη έμφαση.

 

Ήδη, υπενθυμίζει το δημοσίευμα, αρκετές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που εξοπλίζουν τα νέα μοντέλα τους με συστήματα ημιαυτόματης, υποβοηθούμενης οδήγησης, διευρύνοντας τη χρήση της τεχνολογίας, αλλά όπως πάντα υπάρχουν αρκετοί βλέπουν με σκεπτικισμό τα αυτόνομα οχήματα.

 

Πάντως το prototype αυτο-οδηγούμενο όχημα της Google που αποκάλυψε το Δεκέμβρη, αν και στην αρχή δεν διέθετε ούτε τιμόνι, αναγκάστηκε να προσθέσει χειριστήρια που θα δίνουν τον έλεγχό του στους επιβαίνοντες, σε περίπτωση κινδύνου.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της εταιρείας:


Τech & Science
2

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM