Τζόκοβιτς: «Ο υπουργός εξετάζει το θέμα της απέλασής του» - Συνέντευξη Τύπου τού Σέρβου το μεσημέρι

Τζόκοβιτς: «Ο υπουργός εξετάζει το θέμα της απέλασής του» - Συνέντευξη Τύπου τού Σέρβου το μεσημέρι Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο εκ νέου ακύρωσης ή όχι της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του. 


Η βίζα επεστρέφη στον διεθνή τενίστα, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η έφεσή του. Ωστόσο, ο υπουργός διατηρεί το δικαίωμα να την ακυρώσει εκ νέου. 

«Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου σε διαδικαστικό επίπεδο, παραμένει στη διακριτική ευχαίρεια του υπουργού Μετανάστευσης Χοκ να εξετάσει αν θα ακυρώσει τη βίζα του κ. Τζόκοβιτς, βάσει της προσωπικής του ισχύος που προκύπτει από την παράγραφο 133C του νόμου περί Μετανάστευσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

«Αυτήν την ώρα ο υπουργός εξετάζει το ζήτημα και η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη» πρόσθεσε. 

Πρόκειται για τα πρώτα σχόλια από το γραφείο του υπουργού μετά την απόφαση του δικαστή, αλλά και τις φήμες περί εκ νέου σύλληψης του Τζόκοβιτς. 

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, πάντως, η απόφαση για την παραμονή ή όχι του Νόλε στην Αυστραλία δε θα ληφθεί σήμερα. 

Η κυβέρνηση είχε τέσσερις ώρες να αποφασίσει αν θα ακυρώσει ξανά τη βίζα του ενώ ο Τζόκοβιτς βρισκόταν ακόμη υπό κράτηση, όμως το χρονικό αυτό διάστημα παρήλθε, οπότε ο Σέρβος είναι εδώ και ώρα ελεύθερος. Παρόλα αυτά, το δικαίωμα του αρμόδιου υπουργού υφίσταται και ίσως λάβει αύριο τις αποφάσεις του.

Συνέντευξη Τύπου 


Υπό το βάρος των εξελίξεων, ο 34χρονος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00 GMT, όπως ανέφερε στο BBC ο πατέρας του Σρνταν. Ο ίδιος είπε πως ο γιος του θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη οικογενειακή συνέντευξη Τύπου μέσω βίντεο λινκ. 

Χαοτικές σκηνές και ένταση μεταξύ οπαδών και αστυνομίας 


Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν νωρίτερα έξω από το γραφείο του δικηγόρου του όπου μετέβη μετά την απελευθέρωσή του από το ξενοδοχείο καραντίνας ο Τζόκοβιτς. 

Δεκάδες άνθρωποι, υποστηρικτές τού Σέρβου, περικύκλωσαν το μαύρο όχημα με τα φιμέ τζάμια στο οποίο πιστεύεται πως επέβαινε το ίνδαλμά τους, φωνάζοντας «ελευθερώστε τον Νόλε» 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ξένων μέσων ενημέρωσης, η αυστραλιανή αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει μια ομάδα θαυμαστών. Οι αστυνομικοί φέρεται πως προσπάθησαν να απομακρύνουν ήπια τους ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τούς επιτέθηκαν λεκτικά. 


Με πληροφορίες από Guardian/BBC/Independent

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM