Νόβακ Τζόκοβιτς: Πληροφορίες πως συνελήφθη στη Μελβούρνη - Δεν αποκλείεται να απελαθεί εντός της ημέρας

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πληροφορίες πως συνελήφθη στη Μελβούρνη - Δεν αποκλείεται να απελαθεί εντός της ημέρας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι πιθανό να απελάσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς σήμερα, παρά τη δικαστική απόφαση για την ανάκληση της βίζας του

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων που δεν έχουν προσώρας επιβεβαιωθεί επισήμως, ο 34χρονος συνελήφθη λίγο μετά την απελευθέρωσή του από το ξενοδοχείο κράτησης, καθώς ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του τέσσερις ώρες για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του. 


Έξω από το γραφείο του δικηγόρου του υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. 


Λίγο νωρίτερα, ο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έφυγε από την εγκατάσταση καραντίνας μέσα σε λευκό βαν, μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του. 

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Μελβούρνη είναι συγκεχυμένες, αν και ο αδερφός και ο πατέρας του Νόλε υποστηρίζουν στον σερβικό Τύπο πως «θέλουν να συλλάβουν και να θέσουν υπό κράτηση ξανά τον Νόβακ». 


Σύμφωνα με τους ίδιους, ο 34χρονος παραμένει στο γραφείο του δικηγόρου του εξετάζοντας τις επιλογές του, υπό αστυνομικό κλοιό. 

«'Αυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος και πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο και θέλουν να τον συλλάβουν», δήλωσε ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό TV Prva, και συνέχισε: «Όλα αυτά είναι πολιτική. […] Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Σήμερα υπέστησαν μια μεγάλη δικαστική ήττα οι αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να το αντέξουν».

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πληροφορίες πως συνελήφθη στη Μελβούρνη - Δεν αποκλείεται να απελαθεί εντός της ημέρας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: BBC

Υπό τον ισχύοντα νόμο, ο υπουργός Μετανάστευσης (εν προκειμένω ο Άλεξ Χοκ) διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα τού αθλητή. Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο δικαστής, αν ο υπουργός αποφασίσει κάτι τέτοιο, ενδέχεται να απαγορευτεί η είσοδος του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή Άντονι Κέλι που ελήφθη νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο Νόλε ήταν σε θέση να αφεθεί ελεύθερος με το διαβατήριό του και να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Open, ενώ η κυβέρνηση υποχρεούτο να πληρώσει τα έξοδά του. 

Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι ο Τζόκοβιτς είχε υποβάλει, ως ανεμβολίαστος, κάθε δικαιολογητικό και έγγραφο που του ζητήθηκε για να ταξιδέψει και να εισέλθει στην Αυστραλία.

Με πληροφορίες από Independent/Telegraph

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM