Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης κατήγγειλε ότι έχει πέσει η Πηγή Δεβετζή από παράγοντα του αθλητισμού.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, όταν πρωτοήλθε στην Αθήνα από την επαρχεία για την Εθνική ομάδα.

 

Ερωτηθείσα σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή του Alpha, η Πηγή Δεβετζή αποκάλυψε ότι έχει περάσει και αυτή «παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού».

 

«Όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ένα κορίτσι από την επαρχία, που μεγάλωσα με αρχές και πατέρα δάσκαλο, με παιδεία και αγάπη, καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι θα με πλησιάσει κάποιος άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί.» είπε.

 

Συνέχισε την αφήγησή της λέγοντας πως τότε γνώρισε έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού με «υποσχέσεις»: «μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήμουν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη αλλά δεν είχα ακόμα τις εμπειρίες και ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα.»

 

«Μου έταξε τη μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου» είπε μεταξύ άλλων.

 

«Με είχε καλέσει μία μέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα του αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, εγώ αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ.

 

»Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω.».

 

Η Πηγή Δεβετζή με παραστατικό τρόπο εξήγησε ότι αυτό που έζησε είναι «όπως όταν βλέπεις μια ταινία που κάποιος προσπαθεί να ασελγήσει πάνω σε κάποιον άλλον.»

 

«Σου κόβεται η φωνή, δεν έχεις φωνή να βγάλεις. Θέλω να φωνάξω, να τσιρίξω, να του δώσω μία κλωτσιά. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει» συνέχισε η αθλήτρια.

 

«Το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω;» διερωτήθηκε λέγοντας ότι εκείνος ο άνθρωπος ήταν παντρεμένος με παιδιά. 

 

«Ο λόγος που δεν το είπα ήταν επειδή σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο» πρόσθεσε.

 

«Αυτόν τον συναντούσα συνέχεια», είπε. «Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές και θα γυρίσω πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν από τον χώρο του στίβου.

 

«Εμένα με είχε πάρει ο πατέρας μου από το χέρι και με είχε φέρει στην Αθήνα για πρωταθλητισμό. Πού να φανταστεί ο άνθρωπος αυτός και πώς να το πω; »

 

Στη συνέχεια η Πηγή Δεβετζή εξήγησε η ίδια έγινε πολύ επιθετική με τους άνδρες στη ζωή της.

 

Πρόσθεσε ότι δεν διερεύνησε ποτέ αν το είχε κάνει και σε άλλες κοπέλες. «Δεν ασχολήθηκα ποτέ» είπε λέγοντας πως έπαιρνε τα μετάλλια χωρίς να μπορεί να τα χαρεί. «Μου έρχονταν πάλι εικόνες» είπε.

 

Αρκετά χρόνια μετά και αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει στην προσωπική της ζωή, όπως είπε, απευθύνθηκε σε ένα μοναστήρι, όπου και έμεινε για λίγο καιρό. Εκεί έλαβε τη βοήθεια, που χρειαζόταν.

 

«Πριν από δύο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο τάφο, είπα συγχώρεσε τον και βοήθησέ με να προχωρήσω» σημείωσε.

 

Κατά την ίδια, πίσω από την ιστορία με την αφαίρεση του μεταλλίου της στο Πεκίνο ενδέχεται να βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος.