Χάμιλτον μετά το ατύχημα στη Μόντσα: «Το HALO με έσωσε»

Χάμιλτον μετά το ατύχημα στη Μόντσα: «Το HALO με έσωσε» Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Τυχερός μετά το ατύχημα στο Grand Prix της Μόντσα δηλώνει πως είναι ο Λιούις Χάμιλτον, σημειώνοντας πως το HALO τού έσωζε τη ζωή.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του αγώνα τα μονοθέσια των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν συγκρούστηκαν, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο 36χρονος Χάμιλτον σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως ένιωσε πόνο στο λαιμό του και πιθανότατα θα χρειαστεί να δει έναν ειδικό πριν από τον επόμενο αγώνα στη Ρωσία στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Αισθάνομαι πολύ, πολύ τυχερός σήμερα ευχαριστώ τον Θεό για το HALO. Αυτό τελικά με έσωσε, ξέρετε, και έσωσε το λαιμό μου» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους. To HALO- που είναι υποχρεωτικό για όλα τα μονοθέσια από τη σεζόν του 2018- είναι μία μπάρα γύρω από τη θέση του οδηγού. Είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και προστατεύει τους «πιλότους» από θραύσματα που μπορεί να τους τραυματίσουν. 

Παράλληλα, εμφανίστηκε σοκαρισμένος, καθώς όπως είπε πρώτη φορά ένα μονοθέσιο τον χτύπησε στο κεφάλι.

«Είμαι τόσο, τόσο ευγνώμων που είμαι ακόμα εδώ. Νιώθω απίστευτα ευλογημένος. Νιώθω ότι κάποιος με προσέχει σήμερα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι πιλότοι κατά τη διάρκεια των αγώνων, λέγοντας πως «ρισκάρουμε συνέχεια».

«Υποθέτω ότι μόνο όταν βιώνεις κάτι τέτοιο, συνειδητοποιείς πόσο εύθραυστοι είμαστε».

Ποινή τριών θέσεων στο Grand Prix του Russian GP στον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν που προηγείται στην κατάταξη των οδηγών του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα, θα έχει μείωση τριών θέσεων στην εκκίνηση του προσεχούς γκραν πρι της Ρωσίας, αφού οι διοργανωτές του αγώνα της Μόντσα, αποφάνθηκαν ότι ευθύνεται για τη σύγκρουση του μονοθέσιού του με αυτό του αντιπάλου του για τον τίτλο Λιούις Χάμιλτον.


Η σύγκρουση που είχαν στο ιταλικό Grand Prix τούς έθεσε εκτός αγώνα, όταν η Red Bull του Ολλανδού οδηγού βρέθηκε κυριολεκτικά πάνω από την Mercedes του Χάμιλτον. Το ρωσικό γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Η σύγκρουση των μονοθέσιων

O επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής μετά την έξοδό του από τα πιτς συγκρούστηκε με τον Μαξ Φερστάπεν, με την Red Bull του Ολλανδού να καβαλά κυριολεκτικά την Mercedes του Χάμιλτον.

Το ρολ-μπαρ της Mercedes συνετρίβη καταδεικνύοντας την σφοδρότητα της σύγκρουσης, με τον Λιούις Χάμιλτον να γλιτώνει από το HALO.

«Το να ηγηθώ κυριολεκτικά από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς το περίμενε αυτό. Όχι μόνο να κερδίζεις αλλά και να κάνεις το ένα-δύο, είναι παράλογο. Το να βρίσκεται η McLaren στο βάθρο είναι κάτι τεράστιο», είπε ο Ρικιάρντο μετά τον αγώνα.

Σε αντίθεση με τον Αυστραλό ο Φερστάπεν ήταν απογοητευμένος και δήλωσε μετά την σύγκρουσή του με τον Χάμιλτον στο ραδιόφωνο της ομάδας: «Αυτό συμβαίνει όταν δεν δίνεις χώρο».

Θρίαμβος της McLaren στη Μόντσα

Ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο μεγάλος νικητής του Ιταλικού γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που διεξήχθη στην πίστα της Ίμολα, κάνοντας το 1-2 στην κορυφή για την McLaren, αφού δεύτερος ήταν ο ομόσταυλός του Βρετανός, Λάντο Νόρις, ενώ τρίτος κατετάγη ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας (Mercedes)ν αν και εκκίνησε τελευταίος. Ο Ρικιάρντο κάλυψε τα 306,720 χλμ του αγώνα σε 1 ώρα 21:54.367.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για την McLaren από το 2012  και η πρώτη του Ρικιάρντο μετά το 2018 με την Red Bull. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την σύγκρουση των μονοθεσίων των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, με τον Βρετανό να γλιτώνει τα χειρότερα από το HALO.

Η κατάταξη των οδηγών στη Μόντσα

Hamilton says halo saved him in Monza collision Facebook Twitter
Hamilton says halo saved him in Monza collision Facebook Twitter
Hamilton says halo saved him in Monza collision Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM