Μεγάλη επιχείρηση για σύλληψη κορυφαίων στελεχών της FIFA

Μεγάλη επιχείρηση για σύλληψη κορυφαίων στελεχών της FIFA Facebook Twitter
Στελέχη της FIFA συνοδεύονται από αστυνομικούς στα οχήματα που περιμένουν στην είσοδο του ξενοδοχείου στη Ζυρίχη. Κατά την επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν σεντόνια προκειμένου να θπάρξει προστασία των συλληφθέντων από τους φωτογράφους -Φωτογραφία: Pascal Mora/ The New York Times
2

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ζυρίχη, στα γραφεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), για τη σύλληψη κορυφαίων στελεχών της.

Σύμφωνα με τους «New York Times»,  αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά βρίσκονται στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της FIFA, και ζητούν κλειδιά δωματίων για να προβούν σε συλλήψεις. Οι αξιωματούχοι βρίσκονται στη Ζυρίχη προκειμένου να λάβουν μέρος σε συνέδριο για την εκλογή νέου προέδρου που αναμένεται να είναι και πάλι ο Ζεπ Μπλάτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συλληφθούν συνεργάτες του Μπλάτερ ενώ κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα γίνει έφοδος και στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη.

Απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών φέρεται να ετοιμάζουν οι ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες για σκάνδαλα διαφθοράς που συνδέονται με τις αναθέσεις Μουντιάλ, αλλά και διαφημιστικές συμφωνίες.

Οι κατηγορίες βασίζονται σε πολυετή έρευνα του FBI, όπως μεταδίδει το CNN. Εκπρόσωπος της Fifa ανακοίνωσε ότι ομοσπονδία προσπαθεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση και δεν θα σχολιάσει τις συλλήψεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια