Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «απαντά» στην ρατσιστική επίθεση - Η ανάρτηση στο Twitter

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «απαντά» στην ρατσιστική επίθεση - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter
0

Μετά την φραστική επίθεση στο πρόσωπό του από στέλεχος του ΕΚΠΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε έμμεση αλλά και δυναμική απάντηση στα ρατσιστικά σχόλια, με μια ανάρτησή του στο Twitter.

«Χαμογέλα για να αλλάξεις τον κόσμο. Μην αφήσεις τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σου», έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, αναρτώντας τέσσερις φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται χαμογελά. Ο MVP του ΝΒΑ, που φωτογραφήθηκε σε προπόνηση των Μπακς στο Ορλάντο, είχε δώσει πρόσφατα μια συνέντευξη που συζητήθηκε πολύ, προκαλώντας πλήθος επαινετικών σχολίων αλλά και ορισμένων ρατσιστικών επιθέσεων.

  

«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό», εμφανίζεται να λέει ο σούπερ σταρ του NBΑ για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ στο TNT. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό. Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε», δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «απαντά» στην ρατσιστική επίθεση - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter

Κάτω από ανάρτηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Καλέμης έγραψε: «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή. Α ναι, παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα. Ο αχάριστος».

Το σχόλιο στο Twitter προκάλεσε σωρεία καταγγελιών και, λίγα λεπτά αργότερα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως ο κ. Καλέμης απομακρύνεται άμεσα από τη θέση του όπου είχε αποσπαστεί από το 2017. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές», καταλήγει στην ανάρτησή της η υπουργός.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ