Μπακς για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ένα παιδί από τα Σεπόλια που έγινε MVP!»

Μπακς για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ένα παιδί από τα Σεπόλια που έγινε MVP!» Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της regular season για τη σεζόν 2018 και 2019 και η ομάδα του, οι Μιλγουόκι Μπακς θυμήθηκαν το ταξίδι του αρχηγού τους από την Ελλάδα και την πρώτη του γειτονιά, τα Σεπόλια, μέχρι τη σπουδαία και πολυπόθητη αυτή διάκριση. 

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβηκε στην κορυφή και έγινε μόλις ο τέταρτος μη Αμερικανός αθλητής που καταφέρνει να κατακτήσει το βαρύτιμο τίτλο και μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος.

Τελευταία φορά που ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη κατέληξε σε μη Αμερικανό ήταν το 2007 όταν πρώτευσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Τα προηγούμενα δύο χρόνια MVP ήταν ο Καναδός Στιβ Νας, ενώ το 1993-94 ο Χακίμ Ολάζοουν ήταν αυτός που αναδείχτηκε για πρώτη φορά MVP και δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι Μπακς δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην διαδρομή του από την Ελλάδα γράφοντας στο Twitter: Ήταν απλά ένα παιδί από τα Σεπόλια, που ήρθε στους Μπακς και έγινε MVP!!.

Σε μια άλλη ανάρτηση στο Twitter της ομάδας, υπάρχει βίντεο από το γήπεδο στα Σεπόλια από όπου στην ουσία ξεκίνησαν όλα. 


Συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια στις δηλώσεις του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, την ομάδα του Μιλγουόκι Μπακς, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς και τους φιλάθλους για την βοήθεια που του πρόσφεραν, φτάνοντας στην κορυφή του ΝΒΑ.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ