Η Ντούτι Τσαντ έγινε η πρώτη αθλήτρια στην Ινδία που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη

Η Ντούτι Τσαντ έγινε η πρώτη αθλήτρια στην Ινδία που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλη Facebook Twitter
0

Η Ντούτι Τσαντ από την Ινδία, αποκάλυψε πως έχει σχέση με άτομο του ίδιου φύλου και έγινε η πρώτη αθλήτρια στη χώρα της που δηλώνει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλη.

Σχετικά με την επιλογή να μιλήσει δημοσίως για την σεξουαλικότητά της, εξήγηση πως βρήκε το θάρρος μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας να αποποινικοποιήσει το γκέι σεξ το 2018. 

Η 23χρονη σπρίντερ είπε πως έχει σχέση με την σύντροφό της, που κατάγεται από το ίδιο χωριό με εκείνη, τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο τόνισε πως ορισμένα μέλη της οικογενείας της δεν έχουν αποδεχθεί ακόμη την σχέση της. «Έχω σχέση με μια 19χρονη κοπέλα από τον χωριό μου εδώ και πέντε χρόνια. Βρήκα έναν άνθρωπο που είναι η αδερφή ψυχή μου. Πάντα πίστευα πως όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αγαπήσουν. Δεν υπάρχει πιο υπέροχο συναίσθημα από την αγάπη και κανείς δεν θα πρέπει να την αρνείται», είπε η Ντούτι Τσαντ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dutee Chand (@duteechand) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dutee Chand (@duteechand) στις


Παρόλο που οι αντιλήψεις απέναντι στην ομοφυλοφιλία έχουν αρχίσει σταδιακά να αλλάζουν στη χώρα, η 23χρονη αθλήτρια λέει πως μερικοί συγγενείς της δεν αποδέχονται την απόφασή της, ενώ η αδερφή της απείλησε να την διώξει από την οικογένεια. «Η μεγαλύτερη αδερφή μου θεωρεί πως η σύντροφός μου ενδιαφέρεται μόνο για την περιουσία μου. Μου είπε πως θα με στείλει φυλακή επειδή έχω αυτή τη σχέση», προσθέτει η ίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dutee Chand (@duteechand) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dutee Chand (@duteechand) στις


Η Ντούτι Τσαντ ήταν η πρώτη Ινδή σπρίντερ που έφτασε στον τελικό μιας παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης, όταν το 2013 βρέθηκε να αγωνίζεται στο World Youth Championships. Το 2014 αποκλείστηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία της Ινδίας επειδή στον οργανισμό της εντοπίστηκαν συγκριτικά υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, μια κατάσταση γνωστή ως «υπερανδρογοναιμία» - ο ιατρικός όρος για τα αυξημένα ανδρογόνα μιας αθλήτριας. Μέσω των δικηγόρων της, κατάφερε τελικά τον Μάρτιο του 2015 να πείσει το αθλητικό Δικαστήριο CAS να άρει την απαγόρευση συμμετοχής της σε αγώνες γυναικών.

Έκτοτε έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ενώ το 2018 κέρδισε δυο αργυρά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM