«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter
0

Ο Απόστολος Χρήστου κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, στα 100μ. ύπτιο.

Όπως ακριβώς και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πήρε την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.72, μετά από έναν περίεργο τελικό, όπου το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε χρόνο σαφώς πιο αργό απ΄όσο θα περίμενε κανείς.

Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Άρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ έκανε «νταμπλ», καθώς μετά τα 50μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 100μ., συντρίβοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ τον ακολούθησε με 52.74.

Με ακόμη μία εντυπωσιακή κούρσα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον αυριανό (7/8, 18:50) τελικό των 50μ. πεταλούδα. 

Με μία μέτρια κούρσα, που την άφησε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών, ολοκλήρωσε η Νόρα Δράκου την παρουσία της στα 100μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88) και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες κολυμβήτριες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ