ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μουντιάλ 2018: Απειλές και επιθέσεις φυλετικού μίσους κατά του Τζίμι Ντουρμάζ

Μουντιάλ 2018: Απειλές και επιθέσεις φυλετικού μίσους κατά του Τζίμι Ντουρμάζ Facebook Twitter
0

Δεκάδες απειλές και επιθέσεις φυλετικού μίσους υπέστη στα social media ο Σουηδός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ, με αφορμή το φάουλ που έκανε, το οποίο επέφερε και το γκολ με το οποίο ο Τόνι Κρόος έδωσε τη νίκη στη Γερμανία με σκορ 2-1 στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. 

Η διαδικτυακή «επίθεση» στον λογαριασμό του 29χρονου στο Instagram ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μόλις η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. 

Ο Ντουρμάζ, ο οποίος γεννήθηκε στη Σουηδία από Ασσύριους γονείς που είχαν μεταναστεύσει από την Τουρκία, αναγκάστηκε να κλείσεi τον λογαριασμό του.

Στο περιθώριο της σημερινής προπόνησης, μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής τοποθετήθηκε για όσα του καταλογίζουν.

«Είμαι Σουηδός και είμαι περήφανος που φοράω τη φανέλα με τη σημαία μας. Είμαι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Έχω μάθει να ζω με την κριτική που μου ασκείται. Είναι μέρος της δουλειάς μας και το αντιμετωπίζω κάθε μέρα. Το να απειλούν πως θα με σκοτώσουν στέλνοντας απειλητικά μηνύματα για το παιδί μου είναι απαράδεκτο. Θα ήθελα, όμως, την ίδια στιγμή να ευχαριστήσω τους θαυμάσιους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν. Μας δίνουν δύναμη. Θα παραμείνουμε ενωμένοι. Γ@@ω τον ρατσισμό».

Πάντως, όπως ήταν και λογικό, οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, με πρώτο τον Τζον Γκουιντέτι. 

«Έτρεξε και πολέμησε όλο το παιχνίδι, ήταν άτυχος και είναι εντελώς ανόητο να τον μισεί κάποιος για αυτό», δήλωσε ο Γκουιντέτι σε δημοσιογράφους.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ