Το τελικό κείμενο με την έκθεση του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, το πρώτο μέρος της οποίας είχε οδηγήσει στον αποκλεισμό πολλών Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 9 Δεκεμβρίου, δήλωσε στη Γλασκόβη ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA).

 

«Η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί στις 9 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Ολιβιέ Νιγκλ, στη συνεδρίαση του ιδρυτικού συμβουλίου του Οργανισμού. Αυτό σημαίνει, ότι η έκθεση του ΜακΛάρεν θα δοθεί μετά από την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), η οποία έχει προγραμματιστεί 6-8 Δεκεμβρίου στο Λοζάνη. Και αυτό, όπως είχαν απαιτήσει πρόσφατα πολλά στελέχη της ΔΟΕ, για να μην επηρεαστούν από την έκθεση αποφάσεις, που θα λάβει η εκτελεστική επιτροπή.

 

Το πρώτο μέρος της έκθεσης που δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου είχε οδηγήσει στον αποκλεισμό 118 Ρώσων αθλητών, από το Ρίο, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από το άθλημα του στίβου κι έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον και το τελικό κείμενο, αφού είναι πιθανό να προκαλέσει νέο σεισμό στον παγκόσμιο αθλητισμό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr