Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ανάρτησής του για τη σημερινή απεργία εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί. Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηλίτευσαν με ανακοινώσεις τους τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΠΑΜΕ

 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία» ενώ η δήλωσή του «θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ».

 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η "κανονικότητα" του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση: 

 

Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ. Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό.

 

Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών.

 

Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη;

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η «κανονικότητα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ.