Τουσκ: Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν

Τουσκ: Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν Facebook Twitter
0

Πριν από 2 εβδομάδες πιστεύαμε τότε ότι ήταν δυνατή μια συμφωνία. Σήμερα βλέπουμε ότι μας λείπει ο χρόνος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε, ας αφήσουμε το παρελθόν», δήλωσε από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

«Χθες είχαμε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Ζητήσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει τις απόψεις του για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια από το ΕΣΜ.

Ολες οι πλευρές της διαπραγμάτευσης έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, ζητώ από όλους να υπάρξει συναίνεση χωρίς νικητές και ηττημένους. Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα σημαίνει το τέλος των διαπραγματεύσεων.

Η ανικανότητά μας να συμφωνήσουμε μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και του τραπεζικού της συστήματος και είναι βέβαιο ότι θα είναι οδυνηρό για τον ελληνικό λαό. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη και γεωπολιτικά και, αν έχει κανείς αυταπάτες ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, είναι αφελής.

Ολοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι. Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία διορία.

Οπως είπε και ο Πλούταρχος είναι εύκολο να ψέξει κανείς κάποιον, αλλά το να διορθώσει το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο. Ελπίζω η δική μας διόρθωση να είναι πιο εύκολη απ' ό,τι έλεγε ο Πλούταρχος» κατέληξε ο κ. Τουσκ.

Όλες οι εξελίξεις

εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM