Για το ελληνικό χρέος και τη στάση του Στρος Καν στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του, μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δήλωση του στα «Νέα».

 

Ο κ Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήθελε αναδιάρθρωση του χρέους.

 

«Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως», είπε ο πρώην υπουργός.  

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρουν ότι από τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου έως και τον Απρίλιο του 2011 η ευρωζώνη δεν συναινούσε σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κάθετα αντίθετος ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αλλά και ο τότε αντιπρόεδρος  της ΕΚΤ και μετέπειτα Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος. Μάλιστα ο Τρισέ απαγόρευε ακόμη και να διατυπώνεται ο σχετικός όρος (αναδιάρθρωση) στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr