Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα - Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX

Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα - Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX Facebook Twitter
EPA
0

«Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα», υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας επιχειρεί να πιέσει την Άγκυρα.

Σε συνέντευξή του στην Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ότι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε "ας καθίσουμε να συζητήσουμε" δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα».

Ερωτηθείς για τους S-400 και τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ο Χουλούσι Ακάρ επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει διαχρονικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και «δεν μπορείτε να παίρνετε το θέμα των S-400 ανάμεσα από εκατοντάδες θέματα και να επικεντρώνεστε σε αυτό». 

Ο Ακάρ μάλιστα σχολίασε ότι «Δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ