Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Τουρκία εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την παράνομη Navtex του Oruc Reis «δεν έχει καμία ισχύ και αξία» για την Άγκυρα.

 

«Το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία επανέλαβε τις γνωστές του αντιρρήσεις σχετικά με τις σεισμικές έρευνες που το πλοίο μας Oruc Reis συνεχίζει να διεξάγει στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, αναφέροντας παράλληλα πως οι δηλώσεις της Ελλάδας βασίζονται σε «μαξιμαλιστικές αξιώσεις» για τα θαλάσσια όρια που «είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική».

 

«Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα. Εάν η Ελλάδα είναι ειλικρινής όπως δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι θέλει λύση, πρέπει αντί να κάνει δηλώσεις που να αυξάνουν την ένταση, στρατιωτικές δραστηριότητες και να υποκινεί παραπλανώντας τρίτα μέρη εναντίον της Τουρκίας, να δώσει θετική απάντηση στην έκκληση μας για διάλογο άνευ όρων».

 

Το διάβημα διαμαρτυρίας από την Αθήνα

 

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα προχώρησε χθες σε διάβημα διαμαρτυρίας για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε πως η Τουρκία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της για 11-23 Νοεμβρίου σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

«Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική παράνομη συμπεριφορά».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr