Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά χαρακτήρισε «ακατανόητη» την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 

Με κοινή υπουργική απόφαση, οι κουκουλοφόροι επικηρύχθηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ για την επίθεση στον πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, στου οποίου τον λαιμό πέρασαν μία ταμπέλα με σύνθημα υπέρ των καταλήψεων, τον φωτογράφισαν και ανέβασαν την φωτογραφία σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

 

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, η κα Γκάρα χαρακτήρισε «ακατανόητη» η έκδοση επικήρυξης. «Απαράδεκτη και ακατανόητη η συγκεκριμένη πράξη, μία πράξη διαπόμπευσης, η οποία μας επιστρέφει στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα ενός κράτους της τότε δεξιάς που επέβαλε τέτοιες πράξεις διαπόμπευσης. Προφανώς είναι καταδικαστέα αυτή η πράξη ωστόσο αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την Αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες», υποστήριξε η βουλευτής Έβρου. 

 

Επιχειρώντας να απαντήσει στους συνομιλητές της, αναρωτήθηκε ποια λογική έχει η επικήρυξη. «Δεν θεωρείτε τα στελέχη της αστυνομίας ικανά στο συγκεκριμένο ζήτημα; Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται» υποστήριξε η κα Γκάρα, ενώ ο πολιτικοί και ακαδημαϊκοί καταδικάζουν την επίθεση στον πρύτανη. 

 

«Η έκδοση επικήρυξης νομίζω είναι πρωτόγνωρη δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά επικήρυξης. Κανέναν δεν καλύπτω κανένα μακριά από μένα. Ξαναλέω όμως ότι η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη. Περιμένουμε να βρεθούν αυτοί που έχουν διαπράξει αυτές τις πράξεις».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr