Μενδώνη: Ο αναβατήρας της Ακρόπολης θα λειτουργήσει άμεσα

Μενδώνη: Ο αναβατήρας της Ακρόπολης θα λειτουργήσει άμεσα Facebook Twitter
3

Μέλημα μας είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε ο αναβατήρας να λειτουργήσει άμεσα, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για τον ανελκυστήρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με την κυρία Μενδώνη ο αναβατήρας σταμάτησε να λειτουργεί το Σάββατο.

Έχουν ήδη επιληφθεί υπηρεσιακοί παράγοντες και υπήρξε άμεση ενημέρωση από την αρμοδία εφορία αρχαιοτήτων πόλης των Αθηνών, ανέφερε η υπουργός σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ χθες το βράδυ.

Ο συγκεκριμένος αναβατήρας φαίνεται να έχει γεράσει, δήλωσε εξηγώντας πως πρόκειται για ένα αναβατόριο το οποίο τοποθετήθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα που επιθυμούσαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, το 2004 επ' ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας.

Ήδη έχουν περάσει 15 χρονιά από τότε, υπογράμμισε, καταλήγοντας πως είναι μονόδρομος η οριστική αντικατάσταση του από ένα σύγχρονο μηχάνημα, κάτι το οποίο εντούτοις θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

«Θα σας έλεγα λοιπόν ότι η μέριμνα μας είναι να δούμε πως θα αντικατασταθεί το υπάρχον με απόλυτη ασφάλεια, τι δυνατότητες υπάρχουν και σε πόσο χρόνο μπορεί να γίνει αυτό», εξέφρασε η υπουργός αναφερόμενη στις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, με βάση τα δεδομένα, το υπουργείο.

Η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε πως τα παραπάνω θα είναι προσωρινά μέχρι να δρομολογηθεί η μόνιμη λύση του ζητήματος, για να υπάρξει ένα σύγχρονο αναβατόριο.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι - οι πολιτικοί κυρίως, ανεξαρτήτως κόμματος -, είναι ότι πρέπει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ να υπάρχει ένα plan Β, εφόσον δεν γίνεται - από όσο καταλαβαίνουμε - προληπτική συντήρηση.Δεν νοείται να έρχεται κάποιος - και μάλιστα ΑΜΕΑ, που έχει από ανάγκη προγραμματίσει τα πάντα - για μόνο 24 ώρες στην Αθήνα, ονειρευόμενος να επισκεφθεί την :Ακρόπολη και εμείς να του το στερούμε.Το κόστος της δυσφήμισης είναι εξαιρετικά μεγάλο και η εικόνα δεν μας τιμά σαν χώρα.Ας επανακαθορισθούν οι προτεραιότητές μας τελικά !
Παρ' όλα αυτά τα μηχανήματα καμιά φορά χαλάνε! Συμβαίνει αυτό! Μακάρι αυτό να ήταν η σοβαρότερη δυσκολία και η μεγαλύτερη ατυχία για έναν άνθρωπο ΜΕΑ. Πάντως το θέμα του ανελκυστήρα της Ακρόπολης έχει ΠΟΛΛΕΣ παραμέτρους και προεκτάσεις, ΜΙΑ από τις οποίες θα μπορούσε να είναι και η ευαίσθητη και παγκόσμιας κληρονομιάς ιδιομορφία του Αρχαιολογικού χώρου. Πρέπει να δοθεί η προσοχή που χρειάζεται χωρίς άσκοπες "υπερευαισθησίες"!
Απαντώ επειδή δεν συμμερίζομαι καθόλου την μοιρολατρική τοποθέτηση "Μακάρι αυτό να ήταν η σοβαρότερη δυσκολία και η μεγαλύτερη ατυχία για έναν άνθρωπο ΜΕΑ". Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι καμιά φορά χαλάνε τα μηχανήματα ! (βάζω και εγώ θαυμαστικό για την κοινοτοπία). Και είναι εξίσου αυτονόητο ότι ο άνθρωπος αποκαθιστά την λειτουργία τους ή έχει back-up λύση, έστω μεγάλου συγκριτικά κόστους.Είναι βέβαιο λοιπόν ότι έχουμε μυαλό, αλλά προπαντός χρειάζεται θέληση να συνδράμουμε πρακτικά τα άτομα ΜΕΑ (αυτό εσείς το χαρακτηρίζετε "άσκοπες υπερευαισθησίες"...) , ώστε να δημιουργηθεί plan B.Όλα τα άλλα περιττά.